Denne siden bruker informasjonskapsler. Les mer om hvordan her

OK
Forsiden Alle artikler Infrastruktur Persontrafikk Ny organisering Gods Teknologi Om Jernbanemagasinet Abonnement og arkiv Personvern
Jernbanemagasinets nyhetsbrev

Få våre nyheter på e-post.

Meld deg på

Hva leter du etter?

Jernbaneskolen satte ny rekord
Ny organisering

Jernbaneskolen satte ny rekord


Norsk Jernbaneskole har nesten tredoblet antall kursdeltakere i løpet av fem år. Foruten lokførere og togledere har skolen de siste 10 årene utdannet 500 fagarbeidere fordelt på ulike fag.


Med 9 700 kursdeltakere og studenter og 64 000 undervisningsdager i 2016 satte Norsk Jernbaneskole igjen rekord med henholdsvis 28 og 17 prosent økning.

Jernbaneskolen samarbeider tett med hele jernbanesektoren. I tillegg til å være fagskole og tilby grunnutdanning innenfor syv ulike fag, tilbys kurs, etter- og videreutdanning for hele jernbanesektoren.

Frem til 1996 var NSB arbeidsgiver for alle på jernbanen. I dag er Bane NOR den største, med et voksende antall private entreprenører og konsulenter.

Fra en beskjeden start i 2004 har Norsk Jernbaneskole vokst i takt med den økte satsingen både på ny jernbane og på vedlikehold. Skolens ambisjon er å være selve navet innen kompetanseutvikling innen jernbanefagene i Norge.

I 2016 ble det til sammen tegnet 91 nye lærekontrakter i syv ulike fag, det høyeste antallet noensinne. Ved utgangen av 2016 hadde Opplæringskontoret for jernbanesektoren 220 løpende lærekontrakter.

Banemontør- og signalmontørfaget får sin praksisteori ved Norsk Jernbaneskole. Dette gjelder også energimontørlærlingene som har supplerende teori i regi av NELFO.

71 lærlinger besto fagprøven i 2016. 37 prosent gikk ut med beste karakter.