Forsiden Alle artikler Infrastruktur Persontrafikk Ny organisering Gods Teknologi Om Jernbanemagasinet Abonnement og arkiv Personvern
Jernbanemagasinets nyhetsbrev

Få våre nyheter på e-post.

Meld deg på

Hva leter du etter?

Personvern

Personvern

Personvernerklæring og informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies)

En informasjonskapsel, også kalt “cookie”, er en liten tekstfil som blir lagret på datamaskinen, lesebrettet eller telefonen din av nettstedet du besøker.

Med en informasjonskapsel kan nettstedet huske handlingene eller preferansene dine, informasjonskapsler kan brukes til å føre statistikk over bruken av et nettsted, samt forenkle bruk av innhold på sosiale medier.

I henhold til lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), skal alle besøkende på et nettsted som benytter seg av informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om informasjonskapsler og hva nettstedet bruker informasjonskapslene til.

Ved å besøke jernbanemagasinet.no samtykker du i at det lagres informasjonskapsler i din nettleser/datamaskin – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren.

Her leser du om hvordan du kan unngå at informasjonskapsler lagres hos deg (lenke til nettvett.no).

 

 


 

Nyhetsbrev
E-postadressen din brukes kun til å sende deg vårt nyhetsbrev. Om du ikke lenger ønsker å motta dette, kan du melde deg av via lenken du finner nederst i nyhetsbrevet. I tråd med nye personvernregler havner e-postadressen din i en avmeldingsliste hos vår tekniske leverandør APSIS, og du vil ikke motta flere nyhetsbrev fra oss. Adressen din blir ikke utlevert eller brukt til noe annet.


Personvernerklæring

Jernbanedirektoratet er behandlingsansvarlig for de personopplysningene som vi har registrert og behandler om deg fordi du besøker nettstedet jernbanemagasinet.no, abonnerer på Jernbanemagasinets epostbaserte nyhetsbrev eller abonnerer på papirutgaven av Jernbanemagasinet.

Gjennom denne personvernerklæringen får du informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg, hvordan disse personopplysningene blir behandlet og hvilke rettigheter du har i forbindelse med dette.

Databehandlere
Jernbanedirektoratet bruker i noen tilfeller databehandlere. Databehandlerne innhenter, lagrer, eller behandler personopplysninger på vegne av Jernbanedirektoratet. I hvert tilfelles lages det en databehandleravtale som forteller hensikten med behandlingen av personopplysningene og at databehandleren ikke har til å gi personopplysningene videre.

Vi behandler personopplysninger av disse årsakene:
• Du mottar papirutgaven av Jernbanemagasinet
• Du abonnerer på vårt nyhetsbrev

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til deg som person. For å kunne motta papirutgaven av Jernbanemagasinet har vi registrert navn og postadresse for å kunne sende bladet til deg. Utsendelsen av Jernbanemagasinets papirutgave skjer ved hjelp av firmaet Spinn Dialog. Dette firmaet har vi en databehandleravtale med. Kort fortalt sier databehandleravtalen at Spinn Dialog ikke har lov til å spre din postadresse videre til andre.
For at du skal få Jernbanemagasinets epostbaserte nyhetsbrev har vi registrert din epostadresse. Utsendelsen av nyhetsbrevet gjøres av firmaet Spoon Agency. Firmaet bruker programmet Apsis for å sende ut nyhetsbrevet og vi har laget en databehandleravtale med Spoon Agency. Kort fortalt sier databehandleravtalen at Spoon Agency ikke har lov til å spre epostadressen din videre til andre.

Rett til innsyn
Som registrert har du flere rettigheter. Dette kan innebære rett til innsyn i hvilke opplysninger vi har om deg, retting av feil, rett til sletting, rett til å trekke tilbake samtykke, samt rett til å klage.
For å få mer informasjon om dine rettigheter, herunder muligheten for å klage, se Datatilsynets nettsider om dine rettigheter.

Om informasjonskapsler (cookies)
Når du besøker nettstedet jernbanemagasinet.no installeres det en rekke informasjonskapsler i nettleseren din. Se denne artikkelen for å lese mer om hvilke informasjonskapsler som brukes av jernbanemagasinet.no og som installeres i din nettleser.

Personvernombud
Dersom du har spørsmål knyttet til vår behandling av personopplysninger, herunder om dine rettigheter knyttet til dette, kan du ta kontakt med vårt personvernombud.

Navn: Marianne Wegner Lund-Høie (personvernombud)
E-postadresse: personvernombud@jernbanedirektoratet.no