Forsiden Alle artikler Folk Gods Historisk Infrastruktur Ny organisering Persontrafikk Portrettet Teknologi Utdanning Om Jernbanemagasinet Abonner Arkiv Personvern

Hva leter du etter?

Infrastruktur

Eidangertunnelen åpner i september

Den over to kilometer lange Eidangertunnelen i Porsgrunn nærmer seg ferdigstillelse.


Den 23. september i år er det klart for togtrafikk, og fra da av blir reisetiden mellom Larvik og Porsgrunn redusert med rundt 20 minutter.

Bane NOR startet byggingen av det 22,5 kilometer lange dobbeltsporet i september 2012. Seks år og drøyt 3,5 millioner arbeidstimer senere skal hele jobben være unnagjort.

Det er et gigantprosjekt som nærmer seg slutten: Syv tunneler og ti bruer er bygd for å forsere høye fjell og dype daler i grenseområdet mellom Vestfold og Telemark.

Sporene er lagt og kontaktledningen hengt opp. Tele- og elkraftanlegget er stort sett ferdig bygd. Nå pågår det omfattende kontroll og testing av hele anlegget.

Det som gjenstår, er i hovedsak signalanlegget. Thales startet installasjonsarbeidene i november 2017 og er i gang med å legge kilometervis med kabler samt montere signaler og annet teknisk utstyr langs sporet.