Forsiden Alle artikler Folk Gods Historisk Infrastruktur Ny organisering Persontrafikk Portrettet Teknologi Utdanning Om Jernbanemagasinet Abonner Arkiv Personvern

Hva leter du etter?

Persontrafikk

Flåmsbana: Nær en million togturister

Med tett oppunder en million passasjerer befester Flåmsbana seg som en av Norges viktigste turistattraksjoner. – I år har vi lyktes godt med å spre trafikken bedre på avgangene våre, sier Sivert Bakk i Flåm Utvikling AS.


Den 20 kilometer lange jernbanen knytter Myrdal stasjon på Bergensbanen sammen med Flåm innerst i Sognefjorden. Stadig flere vil oppleve stupbratte fjell, ville og vakre fossefall og spennende ingeniørkunst fra kupévinduene på Flåmsbana.Prognosene tyder på 987 000 passasjerer i 2017.

– Norsk reiseliv opplever sterk vekst, og vi på Flåmsbana tar del i denne veksten, sier driftssjef Sivert Bakk i Flåm Utvikling. – Gjennom lang tid har vi drevet omfattende markedsføringsarbeid rundt om i verden og dette gir gode resultater.

 

Norsk reiseliv opplever sterk vekst, og vi på Flåmsbana tar del i denne veksten Sivert Bakk, driftssjef i Flåm Utvikling

Driften av Flåmsbana skjer i et tett samarbeid mellom NSB, Bane NOR og Flåm Utvikling. Sammen har vi klart å skape et opplegg som kan håndtere store trafikkvolum på en måte som gjør våre reisende fornøyde, sier Bakk. Han er spesielt fornøyd med at Flåmsbana i år har lykkes med å styre passasjerene bedre slik at belegget på togavgangene er jevnere fordelt: – Slik har vi klart å tilby sitteplass til alle på togene, og dermed får passasjerene en langt bedre opplevelse, forteller Bakk.

Flåmsbana jobber nå med anskaffelse av nye vogner.

– De nye vognene vil definere Flåmsbana som produkt de neste 30 – 40 åra og er noe vi nå gleder oss veldig til å gå skikkelig i gang med, sier Sivert Bakk.